Kompetanse

Kurs som passer for deg?

Er du klar for kompetanseheving? Nå er Negotias kurstilbud for 2019 klart. Her finner du en kort presentasjon.

Kompetanseprogrammet

Situasjon fra Negotia-kurs.

Foto: Nina Harbo

Dette kurset gir deg den grunnleggende kunnskapen som trengs for å være en operativ tillitsvalgt. Du lærer om de aktuelle bestemmelsene i lov- og avtaleverk, og hvordan du kan bruke disse til å utvikle partssamarbeidet på arbeidsplassen. Programmet består av tre separate moduler hvor hver av dem er en samling på tre dager. Deltakerne (ca. 20) følger hverandre gjennom alle tre samlingene. Dette gir god anledning til å knytte kontakter og etablere nettverk. Veiledere på kurset er ansatte i Negotia.

Konflikthåndtering

Her får du kompetanse til å kunne forebygge og løse konflikter i rollen som tillitsvalgt. Du lærer om konfliktpsykologi, arbeidsmiljølovens krav, forebyggende kommunikasjon, samtalemetodikk, med mer. Arbeidsformen vil veksle mellom teoretisk undervisning, pleumsdiskusjoner, scenariobaserte workshops og simulering ved bruk av videoopptak. Konflikthåndtering i rollen som tillitsvalgt er gjennomgående tema. Det legges stor vekt på egendeltakelse og læring gjennom samhandling.

Forhandlinger

Lønns- og avtaleforhandlinger er kjernen i dette kurset. Hvordan forhandlingene kan effektiviseres både i forberedelser og gjennomføring står sentralt. Praktisk trening og simulering av forhandlinger er en del av arbeidsmetodikken, noe som også innebærer tilbakemelding til den enkelte deltaker. Målet er økt innsikt i egne ferdigheter og større trygghet til å gjennomføre mer effektive forhandlinger.

Retorikk

Retorikk handler om kunsten å være troverdig og overbevisende i kommunikasjon med andre. Hvordan bygger du opp argumentasjonen og hvordan porsjonerer du ut budskapet for å oppnå det du ønsker? Ved å lære om forskjellige retoriske grep kan alle bli bedre forhandlere, talere, presentører og ikke minst selgere. Kunnskapen på dette området kommer til sin rett i alle situasjoner der du har behov for å kommunisere godt.

Regnskap og økonomiforståelse

Ikke alle har tilstrekkelig kunnskap om oppbygging og sammenhenger i bedriftsregnskapet. Økonomi er utgangspunktet for både strategivalg og lønnsutvikling i bedriften. Hva bør vi vite og hva bør vi spørre om? Hvilken informasjon finner vi i regnskapet og hva er tilslørt? Dette er et kurs for alle som vil lære mer om økonomi og regnskap i bedriftene. Du lærer om årsregnskap, konsernregnskap lønnsomhet, konkurranseevne, og analyser av regnskap med tanke på momenter i lønnsforhandlinger.

Praktisk lederutvikling

Dette er et lederutviklingsprogram tilpasset utfordringene tillitsvalgte møter i hverdagen. Som tillitsvalgt blir du nemlig blir sett på som en leder, både av medlemmene og av ledelsen i bedriften. Negotia ønsker at du skal ha mulighet til å vokse i denne rollen. Derfor tilbyr vi praktisk lederutvikling. Programmet består av tre samlinger, hver over tre dager. Hovedtemaene er selvledelse, relasjonsledelse og strategisk ledelse. Våre tillitsvalgte som har vært igjennom praktisk lederutvikling gir kurset varme anbefalinger.

Høyskolestudier

I samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge tilbyr Negotia et høgskolestudium for tillitsvalgte. Studiet består av fem moduler og gir formell kompetanse i form av totalt 60 studiepoeng. Emnene varierer fra arbeidslivsjus til HRM, prosjektledelse, konflikthåndtering med mer.

Temadager

Her settes det opp temaer senere.

For utdypende informasjon og påmelding – se Negotias nettside: negotia.no