Notabene

To viktige saker å jobbe med for YS og Negotia

Negotia-klubben i IBM har spilt inn to saker som vi mener det er viktig at YS og Negotia følger opp.

Jon-Roar Selenius

Hovedtillitsvalgt i Negotia IBM

Skatt på telefon og bredbånd betalt av arbeidsgiver

Dette ble innført før smarttelefonen kom. Med smarttelefoner kom ny teknologi der arbeidsgiver kan installere programvare for å overvåke datatrafikk, anrop, lokasjon, tekst- og chat-meldinger og så videre. Med denne muligheten for overvåking kan arbeidsgiver få utvidet innsyn i den ansattes privatliv. Dette medfører at flere og flere arbeidstakere nå velger å ha to mobiltelefoner for å skille klarere mellom jobb og privatliv.

Det er ikke praktisk mulig å legge igjen telefonen på jobb når man for eksempel har hjemmekontor eller hjemmevakt. Skillet mellom arbeidstid og fritid har blitt mer uklart ettersom det er en forventning om tilgjengelighet for arbeidsgiver utover kontortiden i mange bransjer.

Negotia IBM foreslår at YS ber Finansdepartementet om å revurdere denne skatten, og at den fjernes for dem som har kjøpt egen telefon og betaler for bruken av denne.

Oversettelse av epostforskriften:

Vi fremmer også forslag om at YS skal be Arbeids- og sosialdepartementet oversette «Forskrift om arbeidsgivers innsyn i e-postkasse og annet elektronisk lagret materiale» (kjent som epostforskriften) til engelsk.

Vi har fått et mer internasjonalt arbeidsliv, og dermed øker behovet for å gjøre norske lover og regler mer tilgjengelig overfor utenlandske arbeidslivsforesatte. Dette gjelder arbeidstakerrettigheter og personvern generelt, inkludert epostforskriften. En offisiell engelsk oversettelse vil gjøre gjør at vi slipper å lage hjemmesnekrede oversettelser i enkeltbedrifter, eller bruke Google translate og lignende som kan gi feil tolkning av forskriften.

Det eksisterer allerede en praksis rundt oversettelse av forskrifter, og vi mener epostforskriften bør inkluderes i dette.

Jon-Roar Selenius