Brev fra forbundslederen

Usikre tider og krevende forhandlinger

Monica A. Paulsen

forbundsleder i Negotia

Negotia går nå inn i en tid hvor alle våre tariffavtaler skal forhandles. Den 1. mars vedtok YS-forbundene sine overordnete krav i årets hovedoppgjør, via vårt felles inntektspolitiske dokument.

Vi vet at det blir et krevende oppgjør. Nettopp derfor et det viktig at vi har tett kontakt med alle våre tillitsvalgte for å enes om hvilke krav det er viktig for oss som forbund å løfte. En viktig milepæl i dette arbeidet er Negotias tariffkonferanse som går av stabelen den 16. og 17. mars.

Her samles noen av våre topptillitsvalgte for å diskutere hva Negotia skal ha fokus på i avtaleforhandlingene som følger utover våren, sommeren og høsten. Politisk ledelse vil være tett på oppgjørene innen alle de tre tariffområdene NHO, Virke og Spekter.

Den usikkerheten pandemien har gitt, samt andre forhold som energipriser, valutapriser og en ustabil situasjon i verden, kan det ikke være arbeidstakerne som skal ta regningen for – heller ikke i dette oppgjøret!

I fjor ble lønnveksten for de fleste spist opp av prisvekst, så la det ikke vær noen tvil – vi forventer reallønnsvekst for medlemmene våre i 2022.

Usikre tider endrer taktskiftet i Europa. Negotia gikk for litt siden ut og stilte seg bak den norske og internasjonale fagbevegelsen i sin fordømmelse av Russlands militære angrep på Ukraina. Jeg er glad for at vi kollektivt samler oss mot dette brutale angrepet på vårt demokrati, og at vi står sammen for å bidra på best mulige måter. Våre tanker går til det ukrainske folket i denne mørke tiden.

Verden er i endring, og det er Negotia også. Med ny profil og plattform skal det ikke være noen tvil om at vi er her for at du i det private næringsliv skal få en bedre arbeidshverdag. Vi er i front for deg som er medlem hos oss – hver dag, hver uke, hele året!