Notabene

Rocka suksess i Drammen

Negotia avdeling Buskerud slo på stortromma da de arrangerte 70-års jubileum med over 100 på deltakerlista.

Tekst:
Jan Olav Markussen
Tekst:
Terje Bergersen
Foto:
Jan Olav Markussen

TRO TIL. Styret i Negotia Buskerud, fra venstre: Øyvind Granberg, Kristine Marie Bjelland, Uliana Bråten, Stian Rostad, Ingrid Thomasgård, Melissa Thorjussen, Berit M. Pedersen, Siri Kristine Majer. Heidi Ellingsen ikke til stede.

Deltakerne fikk seg en eksplosiv åpning av jubileet, da rockebandet Kjöter sparket i gang dagen. Bandet synger på norsk, musikken går fort og forrykende og det ble spilt hardt og ekte. De dro folka opp foran scenen, og både unge og litt mindre unge lot seg rive med. Og dette ble egentlig den røde tråden gjennom hele feiringen.

KI på programmet

Hele dagen og kvelden var satt av, med oppstart klokka ett. Etter den beintøffe musikalske åpningen ble det paneldebatt med kunstig intelligens som tema. Debatten var lagt opp som en samtale mellom paneldeltakerne, ledet av tidligere forbundsleder Monica Paulsen. Det lokale næringslivet var representert ved Virinco og Sopra Steria, og i tillegg var det deltakere fra Universitetet i Sørøst-Norge, YS-forbundet Delta og Negotia sentralt.

–KI er jo høyaktuelt. Monica hører til avdelingen vår, og hun har vært opptatt av KI i mange år. Det var derfor naturlig å invitere henne til å lede samtalen. Hovedbudskapet vi fikk var at; ja man skal være kritisk til bruken av KI, men ikke redd. Det som er skummelt er om private ting kommer på avveie, sier avdelingsleder i Buskerud, Ingrid Thomasgård.

GNISTRENDE. Rockebandet Kjöter sto for en forrykende åpning av 70-årsfeiringen.

– Man skal trå til litt

NY KLUBBE. Forbundsleder Eirik Bornø overrakte avdelingsleder Ingrid Thomasgård en eksklusiv møteklubbe i gave fra forbundet.

De 100 deltakerne var en omtrent likelig blanding av vanlige medlemmer i avdeling Buskerud og gjester fra avdelingsapparatet landet rundt, i tillegg til forbundetsentralt.

– Noen ganger skal man trå til litt. Vi satte et maks antall på 100, og Buskeruds medlemmer hadde forrang. Men det var veldig hyggelig at så mange fra organisasjonen for øvrig også meldte seg på. Vi i avdelingsstyret er veldig fornøyd med feiringen, sier Thomasgård.

Fornøyde var deltakerne også. «Dette er et arrangement vi sent vil glemme», var en kommentar vi hørte fra flere utover kvelden. For etter seminaret var det selvfølgelig stor festmiddag.

Avdeling Buskerud har det seneste året hatt en god vekst, og er for tiden oppe i rundt 1050 medlemmer.