Organisasjon

Heder for godt arbeid i klubben

Negotia i Transcom ble feiret som årets klubb på landsmøtet, for gode veksttall i 2022. – Veldig stas å stikke av med den prisen, sier tillitsvalgt Tommy Bekkevold.

Tekst og foto:
Terje Bergersen

BEGEISTRING. Stor stemning på landsmøtet da Negotia i Transcom ble utpekt til årets klubb. Tillitsvalgt Tommy Bekkevold hadde god grunn til å være stolt.

Transcom er en callsenter- og kundeservicebedrift lokalisert nederst i gamle Østfold fylke. Her har det vært Negotia-medlemmer helt siden 1990-tallet. Klubbleder Bekkevold, som også er Ung-representant for Region Øst, var til stede på landsmøtet og mottok blomster og hederlig omtale.

Klubben kan nemlig vise til noen svært hyggelige vekstresultater i det siste. På sluttet av 2020 var medlemstallet 86, et år etter hadde det vokst til 108 og per november i år er det oppe i 123.

Prater om fordeler og rettigheter

- For å holde dampen oppe i klubben vår, prater vi mye med alle på jobb om hva det vil si å være organisert og alle fordelene og rettighetene det gir oss. Det ansettes jo mange veldig unge arbeidstakere i virksomheten vår, ofte folk som kommer rett fra skolebenken, som ikke har noe særlig forhold til hva en fagforening er. Godt og systematisk informasjonsarbeid er derfor alfa og omega. Det er viktig overfor både de nyansatte og de eksisterende medlemmene, sier Bekkevold.

I Transcom-klubben legges det også vekt på jevnlig medlemsaktivitet gjennom året. Her er Bekkevolds liste over noe av det som gjøres på den fronten:

  • Vaffelsteking og -servering.

  • Påskehilsen i form av gavekort eller påskeegg.

  • Vi har gitt alle medlemmene våre en morgenlevering under korona.

  • Grilling på taket.

  • Pengestøtte til teambuilding hvis man for eksempel skal ut å spise med teamet sitt eller en spesifikk gruppe på jobben.

  • Vi har i flere år også støttet egenandelen for en årlig prisutdeling som vi kaller «Transcom Awards».

«De må skjønne hvorfor de er medlemmer, hver dag egentlig.»

Det tariffaglige hører med

Det tariffaglige glemmes naturligvis heller ikke, og klubben kan vise til gode resultater også på det området.

- Et høydepunkt jeg kan nevne av faglige seire er en særavtale vi landet med bedriften for et par år siden. Der fikk vi forhandlet fram at de som vært fast ansatt lenger enn 10 år hos oss får en ekstra feriedag hvert år, mens de som har over 20 års ansettelse får to dager.

- Dette er et gode for lojal og trofast tjeneste i bedriften, som medlemmene våre har satt veldig pris på. Som klubb kan vi ikke ligge på latsida. Vi som er tillitsvalgte må stå på for medlemmenes beste hele tida. De må skjønne hvorfor de er medlemmer, hver dag egentlig. Og at vi velges ut som årets klubb, gir virkelig inspirasjon for videre arbeid. Dette var veldig stas, sier Tommy Bekkevold.