Jobben min

Strøm er ikke bare strøm

Negotia-medlemmer forteller med egne ord om jobben og arbeidsplassen sin.

Hvem:  Ranveig Mari Fagerli (29)
Hva:  Forretningsutvikler
Hvor:  Helgeland Kraft Strøm

Jeg må si det har vært litt av en øyeåpner for meg å begynne å jobbe her i Helgeland Kraft Strøm. Bransjen er mye mer kompleks enn det jeg trodde. Månedene siden jeg begynte i april har vært innholdsrike og veldig spennende. Jeg kan bare si at jeg stortrives, rett og slett.

Forretningsutvikler er ikke en standard stilling her i selskapet, men det begynner nok å bli mer vanlig i bransjen generelt. Det er litt sånn at «strøm er ikke bare strøm» lenger. Ny teknologi åpner for flere muligheter og løsninger. Det handler mye om digitalisering av kundereisen, som vi kaller det. Jeg jobber derfor mye med app-utvikling som vil gi kundene mulighet for å følge og styre eget strømforbruk. Tilrettelegging av nyttige tjenester og oppdatering og utvikling av nettsidene er andre viktige oppgaver.

Jeg kan også nevne at vi som strømleverandør tilbyr flere tilleggsprodukter, for eksempel levering og montering av elbilladere til husholdninger og bedrifter. Selv om vi er heldig stilt med magasinkapasitet og priser her i nord, så er også våre kunder selvsagt opptatt av kostnadene.

«Jeg jobber mye med app-utvikling som vil gi kundene mulighet for å følge og styre eget strømforbruk»

Vi er det største strømselskapet på Helgeland. Det er totalt cirka 260 ansatte fordelt på lokasjoner i Mosjøen, Mo i Rana, Sandnessjøen og Brønnøysund. Jeg er stasjonert i Mosjøen, men har tett kontakt med de andre arbeidsstedene. Jeg har også besøkt kontoret i Mo i Rana, og vært en tur i Sverige hvor vi eier et strømselskap. I sommer ble det også en del feltarbeid i forbindelse med messer og andre arrangementer. Da kommer vi i direkte kontakt med kunder og mulige kunder, og får viktig input som vi kan ta med videre i utviklingsarbeidet.

Det finns nok ikke noen bestemt eller typisk utdannelse for dem som jobber med forretningsutvikling i strømselskaper. Selv har jeg en litt sammensatt utdanning; i bunnen en bachelor i eksportmarkedsføring pluss master i internasjonal business og markedsføring. Dessuten ett års studieopphold i Canada og et halvt år i England.

Her i Mosjøen opplever jeg at det er et skikkelig bra ansattmiljø, med mange ganske unge kolleger. Jeg har blitt tatt veldig godt imot, det må jeg si. At arbeidsmiljøet fungerer tror jeg har alt å si for hva man får til, både enkeltvis og sammen. Jeg jobber som sagt på tvers av både fagavdelinger og lokasjoner, og har dermed allerede hatt kontakt med veldig mange på den korte tiden jeg har vært ansatt. Terskelen for å stille spørsmål og få hjelp er lav, og det er lett å bli kjent med kollegene.

Forretningsutvikler er en kreativ stilling hvor det dreier seg om å definere utfordringer og skape gode løsninger – sammen med de interne fagmiljøene og ekstern kompetanse når det trengs. Vi står foran flere produktlanseringer over nyttår. Hva det inneholder konkret kan jeg ikke si noe om ennå. Men at det blir spennende saker, det kan jeg røpe!

Fortalt til redaksjonen