Landsmøte

Oddbjørn Skaare Myklebust ble årets tillitsvalgt

Prisen årets tillitsvalgt i Negotia ble også delt ut på landsmøtet. Den gikk til Oddbjørn Skaare Myklebust i Rolls-Royce Marine.

Solid innsats. Oddbjørn Skaare Myklebust ble årets tillitsvalgt for sin innsats som konserntillitsvalgt i Rolls-Royce Marine.

Foto: Terje Bergersen.

Myklebust er konserntillitsvalgt i selskapet, og er selv stasjonert ved lokasjonen i Ulsteinvik. Klubben han leder omfatter også medlemmer ved avdelingene i Brattvåg og Hjørungavåg, og teller til sammen over 90.

Prismottakeren har vært sentral i arbeidet med å sikre lokale arbeidsplasser og norsk eierskap da selskapet ble lagt ut for salg, en prosess som endte med at staten spyttet inn midler og at Kongsberg Maritime kjøpte opp Rolls-Royce.

Kollegaer omtaler Myklebust blant annet på denne måten:

«Han har gått i bresjen for lokalt/norsk eierskap for å trygge lokale arbeidsplasser. I arbeidet med dette ble det blant annet møter på Stortinget og med næringsministeren. Vi tror Oddbjørns engasjement sammen med tillitsvalgte i andre fagforeninger lokalt og sentralt, bidro sterkt til den gode løsningen. Oddbjørn er faglig dyktig, jordnær og samlende. Han er en pådriver for aktivt fagforeningsarbeid og stiller alltid opp.»

- Jeg tror også Oddbjørns samlende innsats har hatt mye å si for den gode løsningen som kom på plass. Det er veldig hyggelig å kunne gi denne prisen til nettopp han, sa forbundsleder Monica A. Paulsen under overrekkelsen.