Negotia ung

UNG-kveld med Berserk-Jarle

Denne høstens UNG-arrangement i Oslo ble holdt i badstua Árdna på SALT i Oslo, onsdag 31. oktober. Med oss som foredragsholder hadde vi selveste Berserk-skipper Jarle Andhøy.

Tonje Yasmine Lie Aarud

Negotia UNG-representant for Region Oslo

Foredrag i badstua. Seiler og eventyrer Jarle Andhøy inspirerte stort med spennende fortellinger fra sine ekspedisjoner i Nordvestpassasjen og Sørishavet.

Foto: Marte Gjestvang Olimb

På SALT er det flere badstuer å velge mellom, men Árdna kan anses som en av verdens største. Badstua rommer opptil hundre personer og har en temperatur på mellom seksti og åtti grader.

I tillegg finner man en hyggelig bar ved inngangspartiet, hvor det tilbys snacks og drikke. Trenger man avkjøling kan man benytte en av de iskalde badekulpene eller ta en kald dusj. Med andre ord er SALT en perle midt i byen, hvor man kan få litt velvære for kropp og sjel en hustrig høstkveld.

Vi i Negotia Ung Oslo synes dette var et perfekt sted for å invitere de unge til en innholdsrik og inspirerende kveld. Vi syntes også det var artig og nytenkende at man kunne holde foredraget inne i badstua.

Å være ung i arbeidslivet kan ha sine utfordringer til tider. Det å få inspirasjon og motivasjon som man kan ta med seg videre inn arbeidslivet og livet generelt, syntes vi var en viktig faktor for valget av denne kveldens tema.

Vi var så heldige å få med oss seileren og eventyreren Jarle Andhøy til å holde foredrag for oss, og de unge var klare for «Berserk i badstua».

Det ble holdt et fantastisk bra foredrag av Jarle Andhøy, hvor han fortalte om ekspedisjoner fra Nordvestpassasjen og Sørishavet. Fra å ha en drøm til å tørre å gå sin egen vei og til å gjennomføre. Etter en sånn opplevelse sitter man igjen inspirert og motivert, med kanskje litt større mot til å våge, til å tro på seg selv og til å ikke gi opp.

Vi håper dette foredraget var med på å skape entusiasme blant de unge som deltok. Dette er verdier vi alle kan ha nytte av, både individuelt og for fellesskapet.

I tillegg til Jarle Andhøy fikk vi en hyggelig videohilsen fra forbundslederen Monica A. Paulsen. Takket være Monica fikk vi også presentert de unge for den nye medlemstjenesten Jobbveiviseren, et gyllent verktøy som kan brukes for å kartlegge flere muligheter i arbeidslivet.

Vi kan konkludere med en meget vellykket kveld og retter en takk til alle som møtte opp. Vi storkoste oss, og håper å se enda flere unge på arrangementene framover. Her er alle velkomne!

Tonje Yasmine Lie Aarud