Notabene

Pensjonsforvaltning som medlemsfordel

Fra årsskiftet endres innskuddspensjonsloven. Da får ansatte med innskuddspensjon egen pensjonskonto. YS har inngått avtale med Nordea Liv og vil tilby pensjonsforvaltning som en medlemsfordel.

YS-leder Erik Kollerud (t.v.) og administrerende direktør i Nordea Liv, Hans-Erik Lind, har signert avtale om pensjonsparing for YS-medlemmene.

Foto: Helene Husebø/Parat.

YS-forbundene Delta, Finansforbundet, Negotia, Parat, SAFE og Yrkestrafikkforbundet har gått sammen om å etablere YS Pensjon, et innkjøpsfellesskap for egen pensjonskonto. Tilbudet gjøres tilgjengelig for alle som er medlem i et YS-forbund.

Etter omfattende forhandlinger, ledet av Aon Norge som driver risiko- og pensjonsrådgivning, har YS valgt Nordea Liv som samarbeidspartner. YS-leder Erik Kollerud sier det er lagt stor vekt på å tilby en bærekraftig investeringsløsning.

– Målsettingen til YS er å tilby en sparing som gir medlemmene mer penger på konto den dagen de ønsker å gå av med pensjon. Gjennom denne ordningen får YS Pensjon fullmakt fra medlemmene til å velge den leverandøren som til enhver tid har det beste tilbudet. Vi tror Nordea Liv vil være en god og langsiktig samarbeidspartner som vil passe godt på oss, sier Kollerud.

Administrerende direktør i Nordea Liv, Hans-Erik Lind, sier avtalen er en viktig milepæl:

– Vi er svært stolte over å kunne samarbeide med YS. Vi skal gi medlemmene tilgang til markedsledende forvaltning, med gode digitale løsninger som også gir god oversikt oversikt over pensjonen, sier Lind.