Organisasjon

Nyvalgt ledertrio

Etter valgene på Negotias digitale landsmøte i november er de to øverste styreplassene – forbundsleder og første nestleder – bekledd av samme personer som forrige periode. På posisjonen andre nestleder er det derimot en nykommer. Valgene gjelder for de neste tre årene, fram til landsmøtet i 2023.

Tekst og foto:
Terje Bergersen

Ambisjoner. – Vår ambisjon er å være den foretrukne fagforeningen for ansatte i privat næringsliv og frivillig sektor. Forbundsleder Monica A. Paulsen, første nestleder Eirik Bornø (t.h.) og andre nestleder Trond Vegard Sæle.

Både Monica A. Paulsen og Eirik Bornø gikk for forbundsledervervet. Kampvoteringen som fulgte gikk i Paulsens favør. Bornø stilte likevel opp til gjenvalg som første nestleder, og fikk den plassen.

Magasinet har spurt Paulsen og Bornø hva de tenker om styresamarbeidet framover, siden de begge kjempet om toppledervervet.

Veien videre

– Da vil jeg framheve noe av det jeg la vekt på i min åpningstale til landsmøtet. Nemlig at vi både ser og skal ta i bruk potensialet vi har som forbund. Vi skal løfte saker, kjempe for saker og vinne saker som er viktige for oss. Og verktøyet vårt for å få det til, er samarbeid.

– Vi må vite om hverandre, bry oss om hverandre og vi må tørre å utfordre hverandre slik at vi kan bli enda bedre, sier Monica A. Paulsen.

Eirik Bornø understreker ansvaret som ligger i den tilliten landsmøtet nå har gitt både ledertrioen og resten av forbundsstyret.

– Nå har landsmøtet bestemt hvordan vi skal gå videre – og det er med Monica som forbundsleder og meg som første nestleder. Landsmøtet og organisasjonen forventer samarbeid, og det er vårt ansvar.

– Vi skal ikke se oss tilbake, det er ikke dit vi skal. Vi skal se framover og konsentrere oss om både de oppgavene som skal løses hver dag og de målene vi skal strekke oss etter. Vi i forbundsledelsen må skape framtiden sammen med resten av styret og administrasjonen, sier Bornø.

Ung og erfaren

Inn i ledertrioen som andre nestleder, kommer Trond Vegard Sæle. Han er hovedtillitsvalgt for klubben i Ringnes, og mangeårig leder av Negotia Ung. Sæle har også lenge engasjert seg i internasjonalt arbeid gjennom UNI Global Union, og ble i fjor valgt til president for UNI Europa Youth.

– Jeg ønsket å komme inn i ledertrioen, for det er der jeg kan utrette mest. Jeg vil jobbe for å videreutvikle det næringspolitiske arbeidet vi har startet i Negotia. Dette er et viktig arbeid for at vi skal være relevante for medlemmene og jobbe med det som er viktig i deres hverdag, sier Sæle.

Peker oppover igjen

Fagbevegelsen har strevd med oppslutningen gjennom flere år. Også Negotia har merket stagnasjon – og endog tilbakegang – i medlemsutviklingen. Nå peker imidlertid pilene oppover igjen. Status ved inngangen til desember viser en pen netto medlemsvekst siden forrige årsskifte.

– I likhet med andre forbund, fikk Negotia en medlemsvekst i mars da koronaen rammet oss. Så flatet det litt ut på sommeren, men etter sommeren er det kommet en ytterligere vekst. Dette er veldig gledelig, og viser at vi er på rett vei og prioriterer riktig, sier Monica A. Paulsen.

Tett på utviklingen

Landsmøtet vedtok et fyldig planverk som skal ligge til grunn for arbeidet i Negotia de nærmeste årene. (Se side 10 og 11). Forbundsledelsen peker særlig på tre fagområder som kommer til å prege utviklingen framover: Det grønne skiftet, kompetansebehov og kunstig intelligens.

– Dette er områder med hver sine utfordringer, men som også henger sammen. Det ene påvirker det andre. Utviklingen skjer raskt og setter tilsvarende krav til omstillingsevne, særlig hos oss som har påvirkning av arbeidslivet som jobb, kommenterer første nestleder Eirik Bornø.

– Vår ambisjon er å være den foretrukne fagforeningen for ansatte i privat næringsliv og frivillig sektor. For å klare det må vi være tett på utviklingen og levere på høyt nivå både som serviceorganisasjon og samfunnsaktør, sier forbundsleder Monica A. Paulsen.