Leder

Høst med ekstra spenning

Terje Bergersen

Ansvarlig redaktør

I denne utgaven av Negotia Magasin – som i den forrige – byr vi på en reportasje med en klubb som gjør det bra. Det er interessant å vise fram medlemsgrupper som får det til på arbeidsplassene sine. Sånne som over tid har den gode dialogen med bedriftens ledelse, som følger opp drøftingsretten systematisk og står på i forhandlinger til beste for medlemmene.

Medlemsgruppa ved Transcom utenfor Fredrikstad i landets sør-østlige hjørne, er et stjerneeksempel på dette. Ikke minst fordi de har holdt dampen oppe i snart 25 år. Denne stayeren av en Negotia-klubb fortjener litt eksponering, og det får den altså i magasinet denne gangen. Det er ikke noe spektakulært som formidles, bare jordnært og ærlig fagforeningsarbeid over tid. Rett og slett godt jobba!

Den jordnære tilnærmingen preger også planene til det nye styret i Negotia Ung. Dette består av representanter under 36 år fra alle Negotias sju regioner. Nyvalg skjedde på regionsmøtene i våres og styret konstituerte seg i sommer. Inn som leder kom Per Rusten fra Kantar i Oslo. Han har ikke hatt tillitsverv utover bedriftsnivå tidligere, så det var naturlig med en presentasjon av ham i dette nummeret. Rusten og styret har mange gode tanker å komme med, blant annet at de setter vekst øverst på prioriteringslista den neste treårsperioden.

Har du lagt merke til Negotia i radio og sosiale medier i høst? Det pågår nemlig en kampanje i utvalgte kanaler akkurat nå, hvor målet er å gjøre Negotias navn mer kjent og vekke nysgjerrigheten for medlemskap. Parallelt kjøres det en analog kampanje rettet mot tillitsvalgte og klubber. Alle har fått tilsendt en pakke med forskjellig materiell til profilering og rekruttering. Å øke synligheten av hva fagforeningen faktisk gjør på arbeidsplassen er alltid et bra grunnlag for suksess i rekrutteringen.

Snart er det landsmøte i Negotia, med blant annet valg av nytt forbundsstyre for de neste tre årene. Forbundsleder Monica A. Paulsen har meldt at hun ikke stiller til gjenvalg. Hun har bekledd toppvervet de siste seks årene, vært nestleder i mange år, Ung-leder, lokal tillitsvalgt og lagt ned et stort arbeid for Negotia gjennom mer enn 20 år. Nå knytter det seg spenning både til hvem som tar over forbundsledervervet og hvordan sammensettingen av forbundsstyret ser ut etter at landsmøtet er gjennomført. Når helgen 17. til 19. november er over, har vi fasiten.