Lokalt

Boller og blide fjes hos Nortura

I forbindelse med flytting til nye lokaler bød Negotia-klubben i Nortura på boller og blide fjes en tidlig morgen i august. – Det er viktig at vi viser oss fram i miljøet her, sier tillitsvalgt Morten Trykstad.

Jan Olav Markussen,
organisasjonskonsulent i Negotia

GOD MORGEN. Kenneth Johansen (t.h.), hovedtillitsvalgt for LO-forbundet NNN, var blant dem som stoppet opp for en prat og en fersk bolle da Morten Trykstad og Negotia-klubben hos Nortura hadde synlighetsmorgen på sensommeren.

Foto: Jan Olav Markussen

Norturas hovedkvarter i Oslo har i artier ligger på Løren. Nå er det flyttet ned i sentrum, nærmere bestemt til Schweigaards gate. Denne anledningen bestemte Negotia-klubben i den tradisjonsrike næringsmiddelbedriften å benytte til litt god og enkel synliggjøring. Valget falt på utdeling av boller i resepsjonen mens kollegene kom på jobb.

– Dette har vi ikke gjort før, så vi var litt spent. Men det er jo ikke så mye som kan bli feil med et sånt tiltak. Det ble en veldig fin greie med masse positiv respons, sier Morten Trykstad, tillitsvalgt og nestleder i klubben.

Trykstad har vært ansvarlig for flytteprosessen, og forteller at det gode partssamarbeidet i bedriften har gjort at ting har gått smidig og bra for seg.

– Dette er en virksomhet hvor veldig mange ansatte er organisert, så vi har lang tradisjon for å samarbeide om løsninger. Samarbeidsutvalget, hvor representanter fra fagforeningene og ledelsen sitter, er viktig og har hatt en sentral rolle i denne prosessen også.

– Vi vil gjerne framheve at vi over tid har hatt et nært samarbeid med LO-klubben NNN, og det er en veldig styrke. Vi har jobbet fram mange goder for medlemmene, for eksempel pensjon fra første krone og bedre betingelser på innskuddspensjonen. NNN organiserer de ansatte i produksjonen og Negotia innen administrasjon og salg, så vi konkurrerer ikke om medlemmene, sier Trykstad.

Klubb-nestlederen sier at synliggjøringen har gitt inspirasjon til mer profilering utover høsten.

– Jeg tenker vi skal vurdere et verveframstøt på de forskjellige lokasjonene hvor vi har medlemmer. Når klubben vokser får vi enda mer styrke og innflytelse. Og det gjelder å smi mens jernet er varmt, sier Morten Trykstad.