Brev fra forbundslederen

Negotia i bevegelse

Monica A. Paulsen

Forbundsleder i Negotia

Du som er medlem hos oss er med på å understreke viktigheten av et organisert arbeidsliv.

Et organisert arbeidsliv er helt nødvendig for å opprettholde en god balanse mellom kapitalens interesser og menneskers interesser, slik at vi sammen får et robust og sunt samfunn preget av likeverd og tillit. Den norske og nordiske modellen med samarbeid mellom arbeidslivets parter og myndighetene, står som et forbilde for andre land.

Likevel ser vi at ulikhetene i Norge har økt betraktelig, spesielt de siste seks årene. Tall fra SSB viser at 25 prosent av formuen i vårt eget land eies av én prosent av befolkningen. Dermed er det bare å konkludere med at det er enda større behov for fagforeninger i dag enn det var for seks år siden.

Vi i Negotia har som visjon å alltid være til stede der avgjørelser om lønns- og arbeidsvilkår tas. Våre tillitsvalgte jobber hver dag for å bidra til en sunn og balansert kompetanseutvikling og verdiskaping ute på arbeidsplassene. Målet er å ha innflytelse og jobbe på lag med virksomheten på alle nivåer, både operativt og strategisk.

Det er en viktig oppgave for en arbeidstakerorganisasjon som Negotia å tydeliggjøre den jobben vi gjør. Og det er viktig at forbundet sentralt er det støtteapparatet som medlemmer og tillitsvalgte forventer. Jeg er glad for at undersøkelsen vi nylig gjennomførte blant våre tillitsvalgte bekrefter at vi er det – gjennom juridisk bistand, rådgivning, kompetansehevende kurs, seminarer og annet.

Vi kan imidlertid ikke hvile på laurbærene. Vi må hele tiden videreutvikle oss.

En grunnleggende forutsetning for å oppnå dette er en sunn medlemsutvikling som gir oss økonomisk handlingsrom til å møte utfordringer og endringer. Vi skal være pådriver for gode samarbeidsprosjekter internt i YS, så vel som eksternt både nasjonalt og internasjonalt.

Har du noen rundt deg som kan bli med i Negotia? Fortell om det vi gjør til andre. Få kollegaer med på laget. Jeg sier som vår tillitsvalgt Thor Erlend Mehammer i Røde Kors så treffende sa det på Negotia-konferansen i september: Det er i fellesskap de gode løsningene oppstår.