Notabene

Landsmøte i november

Negotias landsmøte holdes helgen 17. og 18. november. Strategisk plan, regnskaper, budsjetter og andre organisasjonssaker står på dagsordenen.

Negotia Ung på landsmøtet i 2017.

Foto: Terje Bergersen

På fjorårets landsmøte var det valg på nytt forbundsstyret. Dette gjelder for tre år, fram til 2020. I år blir det derfor et ordinært møte. I tillegg til de faste sakene legges det i år fram en utvalgsrapport vedrørende landsmøtesyklus. Dette handler om hvorvidt Negotia skal fortsette å holde landsmøte hvert år, eller for eksempel kun hvert tredje år.

Gjeldende strategisk plan (STP) har nå virket i ett år. Hovedpunktene i planen er disse:

  1. Videreutvikle tariffavtalene – flest mulig medlemmer skal være dekket av tariffavtale

  2. Bidra til et arbeidsliv hvor ansatte verdsettes og har innflytelse

  3. Bidra til en næringspolitikk som gir grunnlag for levedyktige arbeidsplasser

  4. Bidra til en samfunnspolitisk utvikling som er relevant for medlemmene

STP’en evalueres på møtet. Ellers vedtar landsmøtet budsjett og medlemskontingent for 2019, godkjenner årsberetning og regnskaper for 2017, behandler innkomne forslag og foretar eventuelle justeringer av vedtektene.

Landsmøtet er Negotias øverste beslutningsorgan. Det består av rundt 80 delegater, det vil si tillitsvalgte fra klubb- og avdelingsapparatet, valgt gjennom de sju regionenes møter på vårparten. I tillegg er forbundsstyret og komitémedlemmer på plass, mange av de ansatte i administrasjonen, pluss inviterte gjester. Totalt har møtet om lag 130 deltakere.