Internasjonalt

Verdens fagforeninger samlet i Liverpool

Liverpool var vertsby da den verdensomspennende fagforeningssammenslutningen UNI Global Union holdt sin fjerde verdenskongress i juni. Større gjennomslag for organisering i arbeidslivet globalt sett, er det store målet.

Eirik Bornø

1. nestleder i Negotia

Hele verden. UNIs verdenskongress representerer 20 millioner arbeidstakere fra hele verden. Her fra åpningen i Liverpool 17. juni.

Foto: Eirik Bornø

Verdenskongressen ble arrangert fra 17. til 20. juni under slagordet «Making it happen». Nesten 2000 fagforeningsfolk fra hele verden var samlet i Liverpool for å diskutere spørsmål som opptar arbeidsfolk uansett hvor de kommer fra: Organisering, likestilling, et anstendig arbeidsliv, vold og trakassering, og fremtidens arbeidsliv er noen stikkord.

Gjennom tre begivenhetsrike dager i plenum diskuterte og vedtok kongressen det som på UNI-språket kalles «Motions». Det nærmeste norske ordet for dette er resolusjoner – det vil si samlete uttalelser. Dette er kort sagt målene – hva organisasjonen skal jobbe med og for fram mot neste verdenskongress om fire år. Diskusjonene om innholdet i resolusjonene har også gjennomgått en prosess på forhånd, slik at det som ble presentert på møtet stort sett var omforente forslag som gjennomgikk en siste diskusjon før vedtakene ble fattet.

FAKTA

UNI Global Union er en internasjonal sammenslutning av fagforeninger som representerer cirka 20 millioner arbeidstakere fordelt på 950 forbund i 150 land fra alle verdensdeler. Negotia har medlemskap i UNI, og deltok på verdenskongressen i Liverpool 17. – 22. juni med en delegasjon på fire.

Bærekraftig økonomi for alle

«Fagforeninger for en bærekraftig global økonomi» var et hovedtema. UNI ser ingen grunn til å legge seg bakpå, og hevder at fagforeninger er fundamentet for en bærekraftig økonomisk utvikling globalt. Ja, det er ambisiøst, men vi må virkelig ta tak for at vanlige arbeidsfolk som våre medlemmer skal bli hørt og hensyntatt i tiden framover.

Dette bringer meg over til et av de andre hovedtemaene: «The Future world of Work». Ulikheter øker, selskapenes utbytte øker mens arbeidstakernes lønninger stagnerer. Dette skyldes i stor grad en stadig økende grådighet hos bedrifter og deres eiere. Slik UNI ser det kreves umiddelbare tiltak for å stanse denne uheldige utviklingen. Vi må bort fra en økonomi som mest tilgodeser de vellykkede og rike, og over til en mer rettferdig, inkluderende og bærekraftig økonomi for alle. Det er uten tvil mange utfordringer, men det er også mange muligheter. Vi som er på arbeidstakersiden må ha en hånd på rattet, for det er vi som er framtiden!

Kraft til å skape endringer

Til stede. Negotias delegasjon fra høyre på innfelt bilde: 1. nestleder Eirik Bornø, Negotia Ung-leder Trond Vegard Sæle, Ung-styremedlem Marie Johansen Wæraas og spesialrådgiver Synnøve Lohne-Knudsen.

«Breaking through» er UNI Global Unions strategi for å bygge fagforeningskraft. Den ble første gang lansert på verdenskongressen i Nagasaki i 2010, og videreføres i fornyet form nå i perioden fram til 2022. Den sentrale oppgaven er å samle arbeidstakere og derved gi dem kraft og styrke til å stå imot, skape endringer og være der beslutninger om deres arbeidsliv tas. Dette har vært en rød tråd i UNIs arbeid gjennom alle år og manifesteres ved at vi viderefører Breaking throughstrategien.

På kongressens siste dag kom sakene som omhandler vold på arbeidsplassen, vold mot kvinner og støtte til LGBTQI (lesbian, gay, bisexual, transgender, queer and intersex). Og i tillegg saker om hvordan vi skal jobbe for fred, demokrati og menneskerettigheter. Resolusjonene knyttet til disse essensielle temaene ble vedtatt av en samstemt kongress med et inderlig ønske om å gjøre en forskjell.

Lederskifte

Amerikanske Christy Hoffman ble enstemmig valgt til ny generalsekretær i UNI etter Philip Jennings. Jennings har ledet organisasjonen med stor suksess i 18 år, og ble takket behørig av for sin solide innsats gjennom alle disse årene. Christy skrider til verket med frisk vind i seilene og lover et aggressivt og nyskapende organisasjonsprogram for å styrke arbeidsfolks rettigheter og utfordre bedriftenes makt!

Det er så mye mer som kunne ha vært nevnt, men det blir umulig å få med alt og alle som inspirerte oss gjennom kongressdagene. Det er når du deltar på samlinger som denne at du virkelig ser verdien av at arbeidstakere står sammen – også på tvers av landegrensene. Vi har nok engang blitt påminnet om at det er mye arbeid å gjøre og vi ønsker å gjøre en forskjell. Negotias lille bidrag teller også.

«One person can make a difference - 20 million can make it happen!»

Strategi for vekst og globale avtaler

UNI lanserte sin gjennombruddsstrategi for økt organisering og medlemsvekst på verdenskongressen i Nagasaki i 2010. Den ble fornyet i 2014 og videreføres nå for perioden 2018-2022 under slagordet «Making i happen». De siste fire årene har organisasjonen blant annet støttet 130 organiseringskampanjer i 51 land. UNI har over 50 globale rammeavtaler som ansvarliggjør multinasjonale selskaper når det gjelder arbeidstakernes rettigheter, inkludert likestilling. G20-møtet i 2017 anerkjente endelig betydningen av globale rammeavtaler for å bygge varige og ansvarlige leverandørkjeder. Et eksempel på dette er hva UNI har oppnådd i Bangladesh de seneste årene. Prioriterte områder for perioden 2018-2020 er:

  • Organiserings- og rekrutteringsstrategier

  • Globale rammeavtaler og globale faglige allianser

  • Ansvarliggjøre foretakene

  • Beskytte og utvide kollektive forhandlinger