Notabene

Samhold gir klubben styrke

I juni reiste åtte Negotia-medlemmer i Kreftforeningen på helgetur til København. Dette har etterhvert blitt en god, årlig tradisjon for oss.

Tor Widar Svendberg

Leder av Negotia i Kreftforeningen

Negotia-medlemmer i Kreftforeningen på tur, med hygge og fag i god kombinasjon.

Før avgang holdt Mona Hermansen fra Negotias forhandlingsavdeling foredrag om viktigheten av arbeidsmiljøloven som vern for de ansatte, og hun trakk også frem det historiske perspektivet. Avslutningsvis fikk vi delta i en morsom quiz i forhold til danske ord og uttrykk.

På overfarten til København nøt vi en smakfull middag, før vi avsluttet kvelden med sosialt samvær i pianobaren. I København benyttet flere anledningen til å handle inn mat, klær og drikke, før vi alle nøt en god lunsj på Skipperkroen i Nyhavn.

Mange medlemmer opplevde et tøft år i fjor, da våre sykepleiere organisert i NSF var i streik. Samtidig kryper omstillinger i omkringliggende arbeidsliv stadig nærmere og skaper utrygghet. Derfor er medlemsturer og våre tradisjonelle førjulsmiddager viktige, ved at de styrker samhold og trygghet, og får tankene over på hvor verdifulle kollegaer er, og at det er gjennom samhold det er lettere å påvirke prosesser.

Negotia i Kreftforeningen jobber for å få på plass bedre sikringsbestemmelser på minstelønn. Vi har også planer om å få til en medlemskveld der temaet vil være pensjon. Ellers er vi opptatt av å få med de unge, og ønsker å verve flere under 40 år. Da forteller vi også om Negotias fine kurstilbud.

Medlemmene retter en stor takk til Negotia, som bidro med midler til København-turen og oppfordrer andre medlemmer til å delta i liknende arrangementer.