Jobben min

Liker å jobbe i team

Negotia-medlemmer forteller med egne ord om jobben og arbeidsplassen sin.

Hvem: Isabel Holmeset (29)
Hva: Prosjektinnkjøper
Hvor: Vard Søviknes, Ålesund

Vard er et skipsverft og jobben min består i å kjøpe inn utstyr som skal om bord i skipene vi bygger. Utstyret kan være alt fra en kran til framdriftsmaskineri. Jeg har dedikerte prosjekter å forholde meg til. Før innkjøpene kan foretas er det mye forarbeid som må gjøres; kundens ønsker og ulike krav til utstyret, valg av leverandør, avtale om leveringstid og liknende. Det er mye som må tas hensyn til. Og når innkjøpet er gjort skal det følges opp med blant annet dokumentasjon og framdrift.

Jeg har hele tiden mye kontakt med mennesker, og det trives jeg veldig godt med. I løpet av arbeidsdagen snakker jeg med folk både internt i selskapet og eksternt med leverandører og andre. Vi jobber stort sett prosjektbasert og det er den arbeidsformen jeg liker aller best. I prosjektorganisasjonen jobber vi tett sammen for at alt skal bli levert til riktig tid og med riktig kvalitet. Det er viktig å bli godt kjent og ha god kjemi, for et prosjekt kan gå over en periode på kanskje to år. Målet er at kunden skal bli fornøyd den dagen skipet forlater kaianlegget. Jeg liker utfordringen ved å jobbe intenst i team for å løse større ting sammen. Og mestringsfølelsen man får av å lykkes med dette er veldig motiverende.

Før jeg begynte i stillingen som prosjektinnkjøper jobbet jeg som prosjektplanlegger. Jeg har vært ansatt i Vard i åtte år. Utdanningen min er Bachelor i Handels- og serviceledelse fra det som nå heter NTNU i Ålesund. For å jobbe som innkjøper i denne typen bedrift trenger man ikke nødvendigvis samme bakgrunn som meg. En person med teknisk bakgrunn kan passe like godt. De personlige egenskapene og erfaringen betyr nok like mye som utdanningen.

I denne bransjen kan det gå mye opp og ned. I 2003 var ordrebøkene tomme og Vard måtte si opp mange ansatte. Men så snudde det i 2005 med «offshoreboomen», og vi bygget og leverte offshore-skip på løpende bånd fram til 2014 omtrent. Da var det bom stopp igjen. Etter et par magre år greide vi å omstille oss og kom oss inn i cruisemarkedet. Nå har vi godt med kontrakter og arbeid for de kommende årene.

På et skipsverft er det ansatte på mange ulike fagområder – alt fra lærlinger innen sveis, til ingeniører prosjektledere og regnskapsførere. Aldersmessig er det også stor spredning. Vi er en god miks og det tror jeg er grunnen til at jeg liker meg så godt her. Vard er en trivelig arbeidsplass med mye godt humør. En god vits eller historie sitter løst, og det piffer opp arbeidsdagen.

Jeg har også hatt stor glede av å være tillitsvalgt på jobben. Da får man mer kunnskap om bedriften og er med på å påvirke beslutninger. I tillegg lærer man mye om seg selv. Vi har greid å bygge opp en ganske aktiv Negotia-klubb som har tett dialog på tvers av ulike lokasjoner.

Når denne utgaven av Negotia magasin kommer ut har jeg akkurat gått ut i svangerskapspermisjon. Den siste arbeidsdagen var 15. februar. Etter planen skal jeg være i permisjon et halvt år. Livet har ulike faser og nå gleder jeg meg veldig til alt som skal skje det kommende halvåret. Samtidig ser jeg fram til å komme tilbake til fullt kjør på jobb!

(Fortalt til redaksjonen)