Notabene

Kun digitale møteplasser i høst

Negotias forbundsstyre besluttet i august at alle arrangementer i sentral regi høsten 2020 skal kjøres digitalt.

– Koronasituasjonen gjør det ikke forsvarlig med fysiske møter denne høsten, sier Negotias generalsekretær Tore Hansen.

Både Negotia-konferansen og de utsatte regionsmøtene i september er dermed allerede gjennomført i digitalt format. Beslutningen omfatter dessuten alle fysiske kurs og forbundets landsmøte i november.

Begrunnelsen er knyttet til risiko og eventuelle konsekvenser av at det kan skje smitte av koronaviruset på arrangementene.

– Beslutningen er konsistent med hvordan vi har forholdt oss tidligere i denne pandemien. I vårsemesteret avlyste vi alle fysiske kurs og større møter. Vi måtte også utsette regionsmøtene fordi de ikke kunne avholdes fysisk, og fordi vi på det tidspunktet ikke hadde klart et opplegg for digital gjennomføring.

Dette sier Negotias generalsekretær Tore Hansen. Han har forståelse for at tillitsvalgte ønsker å møtes fysisk for å gjennomføre forbundets demokratiske arrangementer, men mener den aktuelle situasjonen alt i alt ikke gjør dette forsvarlig.

– Selv om det fortsatt er lav smitte i Norge som helhet, ser vi at det dukker opp nye utbrudd flere steder i landet. Ifølge helsemyndighetene må vi regne med at dette vil vedvare utover høsten, så lenge det ikke finnes vaksine eller medisiner som kan settes inn, sier generalsekretæren.