Lokalt

Hygge og nytte i sommersola

Etter et par «magre år» har vi endelig kommet i gang med fysiske arrangementer for medlemmene våre igjen. Og som flere ganger tidligere valgte vi i avdeling Innlandet å invitere til båttur med Skibladner.

Fornøyde deltakere. Til sammen var hele 52 medlemmer fra lokalavdelingen Innlandet med på sommerseilasen med Skibladner.

Vertskap og gjester. YS og Gjensidige bidro med god informasjon om medlemsfordelene. Fra venstre: Ann Kristin Mobakk, Gjensidige; Roar Fuglseth, YS, Aina Fevang, avd. Innlandet; Linda Engen (sittende), Gjensidige og Heidi Briskodden, YS.

Vi måtte sende ut invitasjon med forbehold om vannstanden i Mjøsa på grunn av en tørr vinter og vår, og vi måtte også flytte arrangementet noen dager fram for å kunne gjennomføre det. Men vi fikk det til, og en mandag midt i juni stevnet vi ut med «Mjøsas hvite svane».

Hele 52 glade Negotia-medlemmer mønstret på fra både Hamar og Gjøvik, og ble møtt med velkomstdrikke og noe å bite’ti. Senere ble vi servert koldtallerken og jordbær i Skibladners ærverdige «madsalon». Dette er virkelig en opplevelse, og kan anbefales for dem som ennå ikke har seilt med verdens eldste hjuldamper som fortsatt er i drift.

I lokalavdelingen Innlandet er vi opptatt av å gi medlemmene nyttig påfyll i tillegg til det sosiale. Derfor hadde vi invitert med oss representanter fra både YS og samarbeidspartner Gjensidige, som ga oss en fin gjennomgang av de mange lønnsomme fordelene vi som medlemmer har tilgang til. De stilte også opp med konkurranser og fine premier.

Underveis på turen fikk vi også gode fortellinger fra mannskapet ombord, med blant annet interessant historie om dampmaskiner og skovhjul. Dette ble en flott medlemskveld på mektige Mjøsa med det vakre landskapet omkring. Vi i avdeling Innlandet er stolte over at vår bruk og vårt bidrag også er med på at Skibladner kan fortsette å være en levende kulturhistorisk attraksjon.

Aina Fevang,
styremedlem i avdeling Innlandet