Organisasjon

Ny ledertrio i Negotia

Landsmøtet i Negotia har valgt Eirik Bornø til ny forbundsleder. Med seg i ledertrioen har han Trond Vegard Sæle som 1. nestleder og Tina Riise Gjøen som 2. nestleder.

Tekst og foto:
Terje Bergersen

DEN NYE LEDERTRIOEN. Forbundsleder Eirik Bornø (midten), 1. nestleder Trond Vegard Sæle og 2. nestleder Tina Riise Gjøen.

Valget skjedde på landsmøtet søndag 19. november, og gjelder for de neste tre årene. Monica A. Paulsen som har hatt forbundsledervervet de siste seks årene, stilte ikke til gjenvalg.

Her er en kort presentasjon av den nye ledertrioen samt deres svar på disse tre spørsmålene:

  • Hvorfor tar du vervet?

  • Hva brenner du spesielt for?

  • Hvor vil du ta Negotia den kommende treårige strategiperioden?

Eirik Bornø (62), forbundsleder

1. nestleder de siste seks årene. Tre og et halvt år som sektorleder for YS Privat. Mange år som hovedtillitsvalgt for Negotia-kubben i Tietoevry. Er president for UNI Nordic ICTS, som er en gren av den verdensomspennende fagforeningssammenslutningen UNI Global Union. Bosatt i Lørenskog.

- Jeg har et sterkt ønske om, og er klar for, å lede arbeidet med å styrke Negotias rolle som forbund for ansatte i private virksomheter. Jeg vil jobbe for et tett samspill internt i egen organisasjon, med YS-fellesskapet og alle som kan bidra til å løfte vår innflytelse og påvirkningskraft.

- Jeg brenner for ordnete forhold. Medbestemmelse, bærekraftig utvikling og rettferdighet i arbeidslivet betyr mye for meg. Fagforeningene er grunnpilaren i det organiserte arbeidslivet og en avgjørende faktor i vår samfunnsmodell.

- Negotia skal være en framtidsrettet og nær fagforening som tar medlemmenes utfordringer i arbeidshverdagen på alvor. Vi skal være tett på medlemmene – lytte og bry oss – det skal være kort vei mellom medlemmene og ledelsen. Vi har fått marsjordre for den neste treårsperioden gjennom de vedtakene som ble gjort på landsmøtet, og vi skal hele tiden ha medlemmene og de tillitsvalgtes beste i tankene når vi gjennomfører.

Trond Vegard Sæle (37), 1. nestleder

2. nestleder de siste tre årene. Mange år som hovedtillitsvalgt for Negotia-klubben i Ringnes. Seks år som leder for Negotia Ung. To år som president for UNI Europa Youth og ett år som president i UNI Global Youth. Bosatt i Sandefjord.

- Jeg har etter hvert opparbeidet en ganske bred erfaring og kunnskap fra fagforeningsarbeid på mange plan. Det mener jeg er et godt grunnlag for å kunne bidra til videre utvikling av forbundet. Og jeg har lyst til å være med og gjøre Negotia bedre. Derfor tar jeg vervet.

- Jeg brenner for mange ting, men for eksempel bedre utnyttelse av digitale plattformer for medlemsdialog og å styrke tariffarbeidet.

- Min visjon for den kommende strategiperioden er at Negotia skal bli en mer moderne og slagkraftig arbeidstakerorganisasjon, som står rustet til å møte nye utfordringer med innovasjon og samarbeid som varemerke.

Tina Gjøen (37), 2. nestleder

Hovedtillitsvalgt i Negotia-klubben ved Bitpro fra 2021. Leder for Negotia avdeling Bergen fra 2022. Medlem i Juryen til YS Likestillingspris. 1. nestleder i Negotia Ung mellom 2020 og 2023. Bosatt i Bergen.

- Etter seks år i Negotia Ung er jeg klar for å fortsette engasjementet mitt inn i Negotia. Jeg tar vervet fordi jeg kan bruke engasjementet og bakgrunnen min, både i arbeidslivet og i fagforeningen, til å gjøre en god jobb som 2. nestleder.

- Jeg brenner for at vi skal få flere unge arbeidstakere til å se viktigheten av en fagforening, likestilling og være forberedt på det nye arbeidslivet.

- Negotia skal fortsette den gode utviklingen vi har, både internt og ut mot våre medlemmer. Vi skal satse mer på å rekruttere unge arbeidstakere og være i front på viktige politiske saker som påvirker medlemmene våre. Samtidig skal vi jobbe med selve organisasjonen og se på hvilke muligheter vi har for å bruke ressursene i Negotia på best mulig måte.

Forbundsleder og 1. nestleder er frikjøpt på heltid og har kontor sammen med Negotias administrasjon.

Det nyvalgte forbundsstyret har følgende sammensetting:

Forbundsleder. Eirik Bornø
1. nestleder: Trond Vegard Sæle
2. nestleder: Tina Riise Gjøen
Styremedlem: Marte Olimb
Styremedlem: Jon-Roar Selenius
Styremedlem: Oddbjørn Myklebust
Styremedlem: Kristine Bjelland

Ansattes representant og Negotia Ungs representant kommer i tillegg.

1. vara: Ine Marie Ankersen
2. Vara: Marius Bismo
3. Vara: Olav Aasland .

Ansattes vararepresentant og Negotia Ungs vararepresentant kommer i tillegg