Notabene

Studenter på besøk hos Negotia

Statsvitenskapsstudentene Srima Nanda og Sumeya Arbi var forrige måned på besøk i Negotias administrasjon. – Inspirerende og lærerikt, sier de to.

Tekst og foto:
Terje Bergersen

- En veldig hyggelig og nyttig dag, sier Sumeya Arbi (til venstre) og Srima Nanda. Her i samtale med politisk rådgiver Heidi Amalie Bang.

Begge er straks halvveis i den treårige bachelorutdanningen i statsvitenskap ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN), campus Drammen. De interesserer seg særlig for samfunnsspørsmål, organisasjon og offentlig forvaltning.

Forstå og lære

- Jeg har alltid vært interessert i samfunnet og ønsker å forstå mer av hvordan ting fungerer. Å få muligheten til å besøke og lære om hva en arbeidstakerorganisasjon som Negotia driver med, er derfor veldig nyttig, sier Srima Nanda.

Studentkollega Sumeya Arbi nikker og legger til:

- Organisasjoner er et spennende område som jeg ønsker å vite mer om. Det samme gjelder offentlig forvaltning. Jeg tenker det kan være aktuelle områder for meg å jobbe med når jeg er ferdig utdannet.

Det var nylig avgått forbundsleder Monica A. Paulsen som hadde ordnet besøket. Hun har i flere år vært tilknyttet USN som mentor. På studiedagen hos Negotia fikk Srima og Sumeya møte flere fagfolk i administrasjonen.

Sikter mot mastergrad

- Vi hadde møte med den politiske rådgiveren og generalsekretæren, og ble i tillegg tatt med på en runde for en prat med noen av de ansatte. Å høre erfarne folk fortelle litt om arbeidsoppgavene sine var inspirerende og lærerikt. Dette har vært en veldig hyggelig og nyttig dag, som også gir oss trygghet for at vi har valgt riktig studievei, sier de to.

De er som nevnt halvveis i bachelorstudiet, men er allerede nå bestemt på at de skal fortsette på mastergrad etter det.

- Jeg ønsker å ta en solid utdannelse som gir grunnlaget for å kunne jobbe med de tingene som interesserer meg mest når jeg etter hvert skal ut i arbeidslivet, sier Sumeya Arbi.

- Helt enig, jeg går helt klart også for master, sier Srima Nanda.