Lokalt

Motivasjon og fag på Nordvestlandet

Da lokalavdelingen Sunnmøre skulle arrangere medlemsaktivitet i høst, tenkte de like godt litt stort og inviterte til Nordvestlandskonferansen. Det gikk riktig så bra.

Tekst:
Terje Bergersen
  Foto: Privat

WORKSHOP. Håkon Åsenden, leder for organisasjons- og kompetanseavdelingen i Negotia, kjørte workshop om den pågående utredningen om framtidig organisasjonsstruktur.

- Styret har vært enige om at vi må ha inn litt mer fagrelatert stoff på arrangementene våre. Det vi tilbyr skal være matnyttig for medlemmene, i tillegg til det sosiale. Nå har vi litt erfaring å bygge på, sånn at vi kan lage en enda bedre konferanse til neste år, sier avdelingsleder Egil Ove Farstad.

Den rette balansen

Farstad har kommet seilende inn som en frisk vind i Negotia avdeling Sunnmøre og tatt ansvar som tillitsvalgt de siste par årene. Ledervervet i avdelingen som har nedslagsfelt på hele Sunnmøre, tok han over i februar. Og han er ikke typen som er fornøyd med å videreføre «ting og tang» sånn som de er. Utvikling og effektivitet er stikkord avdelingslederen gjerne sveiper innom når han tenker høyt om aktiviteten.

- lokalavdelingen har en veldig viktig funksjon med å drive medlemspleie i sitt område. Da handler det som sagt både om det sosiale og det faglige, og poenget er at det må være den rette balansen. Nordvestlandskonferansen var et forsøk på å få til nettopp det, sier Farstad.

Magasinet har fått tilgang til evalueringen av konferansen, og kan bekrefte at arrangøren lyktes godt med å balansere programinnholdet på en måte som falt i smak hos et overveiende flertall av deltakerne. Mange kommenterer at det var bra faglig innhold, mens noen savner litt mer aktivitet innrettet mot teambuilding.

Inspirasjon og involvering

UTEAKTIVITET. Fem blide konkurransedeltakere på én av postene. Fra venstre: Egil Ove Farstad (Marel Norge AS), Louise-Marie Årdal (Jets Vacuum AS), Katrine Huse Nås (I P Huse AS), Unni Myrset (Kongsberg Maritime AS) og Reidun Klokk (Seagems Norway AS).

På det faglige programmet sto blant annet foredrag med avtroppende forbundsleder Monica A. Paulsen. Under den feiende flotte benevnelsen «Key note speaker», holdt hun et innlegg om fagbevegelsen, trepartssamarbeidet og det hurtigvoksende fenomenet kunstig intelligens.

- Monicas innlegg ble veldig godt mottatt. Selv om hun nå går av som forbundsleder, var det stas å oppleve at Negotia kan inspirere med egne krefter som hun gjorde her.

Farstad berømmer også workshopen som ble gjennomført av Håkon Åsenden, leder av organisasjons- og kompetanseavdelingen i Negotia.

- Den gjennomgangen Håkon hadde av saken om organisasjonsstruktur som det jobbes med i Negotia for tiden, var definitivt av det matnyttige slaget. Og at han involverte oss med aktiv deltakelse både i plenum og grupper gjennom samhandlingsverktøyet «Howspace», løftet denne sekvensen ytterligere.

- I tillegg hadde vi invitert representanter for Negotia sine samarbeidspartnere Nordea og Gjensidige for å informere om de gode fordelene vi har tilgang på som medlemmer. De loset oss gjennom på en flott måte som vekket nysgjerrigheten hos mange, inkludert meg selv sier Farstad som opplyser at han etter konferansen byttet forsikringsselskap til Gjensidige, og med det sparer drøye 2000 kroner i året.

Samarbeid som styrker

Farstad og styrekollegene inviterte også medlemmene i naboavdelingen Nordmøre og Romsdal til arrangementet. Siden det ble få påmeldinger derfra tenker han at dette er en av tingene som må gjøres bedre til neste år.

- Vi var nok litt seine med å få ut invitasjonen til «naboene», så det skal vi gjøre annerledes neste gang. Jeg mener er at Nordvestlandet er et bra utgangspunkt for en større enhet i vårt område, så vi må legge opp til samarbeid som styrker oss på sikt. En sånn tankegang er jo også i tråd med den pågående utredningen av framtidig organisasjonsstruktur.

Det er selvsagt også på sin plass å nevne at lokasjonen valgt for konferansen var Håholmen Havstuer; et tidligere klippfiskevær ved Hustadvika langs Atlanterhavsveien, nå omgjort til idyllisk hotellanlegg.

- Håholmen innfridde, og det betyr også mye. God forpleining, fantastisk mat, spennende historisk innblikk, morsomme aktiviteter og mer til, avslutter Egil Ove Farstad.

HAVGAPET. Til Håholmen ved Hustadvika kommer du bare med båt – og ikke hvilken som helst båt.