Leder

Kjerneverdier

Terje Bergersen

Ansvarlig redaktør

I april gjennomførte Negotia som alltid møter i sine sju regioner. Denne gangen sto temaet bedriftsdemokrati høyt på dagsordenen. Ansattes rett til innflytelse på arbeidssituasjonen er hjemlet flere steder både i lov- og avtaleverk. Men det som er helt sikkert er at organiserte arbeidstakere med tariffavtale har langt flere rettigheter enn uorganiserte.

Men én ting er å ha bestemmelser og paragrafer på sin side. En annen er å få dem til å fungere i praksis. Her opplever Negotias medlemsgrupper mye forskjellig. Mange arbeidsgivere har skjønt verdien av å involvere tillitsvalgte i beslutningsprosesser og daglig drift. Samtidig er det en del som ikke er spesielt gode på dette.

Hva skal tillitsvalgte gjøre når dialogen med bedriften ikke fungerer slik den burde? Det er både et vrient og svært viktig spørsmål. Nettopp derfor ble dette temaet diskutert på årets regionsmøter. I dette nummeret av Negotia magasin kan du lese flere artikler om partssamarbeid og dialog på arbeidsplassen. Fordi dette er kjerneverdiene i det organiserte arbeidslivet.

Magasinet besøkte møtet til Region Sør i år. Avdelingen i Buskerud hadde ansvaret og hadde lagt arrangementet til Kongsberg. Et veldig passende sted, med byens århundrelange arbeiderhistorie knyttet bergverksdrift. Deltakerne fikk da også med seg et spennende besøk dypt inne i de berømte sølvgruvene.

Negotia avdeling Buskerud er vel verdt en omtale. Det damesterke styret er av det slaget som tar ansvar og ikke er redde for å sette i gang aktiviteter. I sommer profilerer de forbundet både i forbindelse med jazzfestivalen i Kongsberg og under bluesdagene på Notodden. I tillegg er det masse annen aktivitet på trappene.

Slike folk kaller vi gjerne lokale helter. De løfter organisasjonen gjennom svært verdifullt arbeid lokalt. Heia Buskerud! God lesning – og god sommer til alle!