Artikkel

HVEM er HVEM Negotias forbundsstyre

Her er en presentasjon av Negotias forbundsstyre etter valget på landsmøtet høsten 2017 – gjeldende til høsten 2020. I tillegg til de landsmøtevalgte kommer representantene for Negotia Ung og forbundets ansatte.

Forbundsleder og 1. nestleder er frikjøpte på heltid, med kontor i lokalene til Negotias administrasjon i Oslo.

Spørsmål:

– Hvorfor engasjerer du deg i Negotia, og hva bringer du med deg inn i forbundsstyret?

Forbundsleder – Monica A. Paulsen (46)

Bosatt i Lier. Lang fartstid i forbundsstyret, som 1. og 2. nestleder. Tidligere leder for Negotia Ung. Permisjon fra stilling som innkjøper i FMC Technologies.

– Negotia er det forbundet som kan privat næringsliv best. Jeg vil bidra i fellesskapet for å gjøre jobbhverdagen bedre for medlemmene. Negotia skal ha en rettferdig, inkluderende og handlekraftig ledelse, som gir mening for medlemmene.

1. nestleder – Eirik Bornø (56)

Bosatt på Lørenskog. En periode som 2. nestleder og en som styremedlem. Mangeårig hovedtillitsvalgt i Evry (permisjon).

– Vi skal jobbe for et anstendig arbeidsliv– nasjonalt og internasjonalt – hvor alle arbeidstakere har en lønn det går an å leve av. Endringskompetanse er viktig. Vi må henge med i svingene og ikke la andre styre utviklingen.

2. nestleder – Håkon Skahjem (29)

Bosatt i Oslo. Ansatt som organisasjonskonsulent i Norges Bygdeungdomslag. Flere år som hovedtillitsvalgt i KFUM/KFUK Speidere, styremedlem i Negotia Ungog vara til styret i avdeling Oslo.

– Jeg ønsker å bidra til at tillitsvalgte og medlemmer har ressurser og støtte til å løse sine roller godt. I styret må det være åpne diskusjoner der vi utfordrer våre tidligere synspunkter, og jobber for målet om å alltid være til stede.

Styremedlem – Jannicke Sommer Ekelund (62)

Bosatt på Nedenes i Arendal. Ansatt som senior adviser i MHWirth. Klubbleder i MHWirth og konserntillitsvalgt i Akastor asa. Nestleder i avdeling Sørlandet. Tidligere medlem i kontrollkomiteen.

– Alle skal ha like muligheter. Vi må bli tydeligere, og jeg går gjerne foran for et mer likestilt arbeidsliv. Jeg er spesielt opptatt av at tillitsvalgtes rolle må styrkes i tariffavtalene.

Styremedlem – Hilde Fålun Strøm (50)

Bosatt i Longyearbyen på Svalbard. Ansatt som produktsjef i Spitsbergen Travel/Hurtigruten. En periode som forbundsstyremedlem, pluss tidligere varamedlem. Leder for avdeling Svalbard.

– Likeverd, solidaritet, kvinner i ledende roller, utvikling av nordområdene og klima og miljø, er blant mine fanesaker. Jeg ønsker å være en faglig, positiv og tydelig ressurs som bidrar til fremdrift for forbundet.

Styremedlem – Hans Endre Sæterøy (52)

Bosatt på Harøy i Møre og Romsdal. Ansatt som assisterende innkjøpssjef ved I.P. Huse, hvor han også er klubbleder. Nestleder i avdeling Ålesund. Tidligere ordfører i Sandøy kommune.

– Flere må få muligheten til å påvirke sin egen arbeidsplass. Retten til medbestemmelse må styrkes. Jeg ønsker spesielt å være en talsperson for de små klubbene. Som tidligere kommunepolitiker kjenner jeg betydningen av gode tillitspersoner.

Styremedlem – Marius Bismo (35)

Bosatt i Sel i Gudbrandsdalen. Ansatt som kundeveileder i Opplysningen 1881. Mangeårig hovedtillitsvalgt i avdeling Opplysningen. Flere perioder som varamedlem til forbundsstyret.

– Å være organisert er en selvfølge for meg, og i Negotia kjenner jeg meg hjemme. For styret er det viktig å lytte til organisasjonen og ta dette med i vårt arbeid. Jeg ønsker å bidra med sterke meninger for samarbeid og utvikling.

Styremedlem Negotia Ung– Trond Vegard Sæle (31)

Bosatt i Sandefjord. Ansatt som salgskonsulent i Ringnes. Mangeårig leder for Negotia Ung. Lang erfaring som både lokal- og hovedtillitsvalgt (nåværende) i Ringnes.

– Mange unge i dag er interessert i å organisere seg, men er bekymret for konsekvensene. Dette må vi snu. Som Ung-leder har jeg fått et stort nettverk innen norsk og internasjonal fagbevegelse, som jeg mener vil være nyttig for Negotia.

Styremedlem ansatte (fungerende) – Kristoffer Lien Heitmann (28)

Bosatt i Oslo. Ansatt som advokatfullmektig, og er tillitsvalgt for de ansatte i administrasjonen.

– Ansatterepresentasjon i styrer er bra, i Negotia og arbeidslivet forøvrig. De ansatte kjenner organisasjonen godt, og kan tilby førstehåndserfaring om hvordan vedtak slår ut i praksis.


   

1. varamedlem - Svein Ivar Johansen (62)

Bosatt i Oslo. Ansatt som teamleder for innkjøp og logistikk i Plandent Norge. Mangeårig hovedtillitsvalgt i Plandent og leder for avdeling Oslo. Flere perioder som varamedlem til forbundsstyret.

– Jeg vil være med å påvirke forbundet i en retning som tjener dem som har valgt meg. Nærhet til medlemmene – og ikke distanse – er viktig for meg. Negotia må utvikle seg i takt med tida, og være relevant for medlemmene.

2. varamedlem – Henny Eidem (57)

Bosatt på Tornes utenfor Molde. Ansatt som kontorleder i Glamox. Mangeårig hovedtillitsvalgt i bedriften. Leder i avdeling Nordmøre og Romsdal.

– Det er interessant og motiverende å få muligheten til å påvirke forbundet på styrenivå. Medlemmene må føle seg ivaretatt. Jeg ønsker at Negotia skal være et ledende og slagkraftig forbund i privat sektor.

3. varamedlem – Ottar Råd (62)

Bosatt på Lillehammer. Ansatt som fagrådgiver i Tine. Heltids tillitsvalgt som leder i avdeling Tine siden 2012. En periode som 1. varamedlem til forbundsstyret.

– Negotia skal oppleves som kompetent og moderne – og være førstevalget for arbeidstakere i privat sektor. Jeg vil at min erfaring fra tillitsvalgtarbeid og min utålmodighet for framdrift av mål og tiltak, skal komme til nytte i forbundet.

Varamedlem Negotia Ung – Stig Arne Bøe (27)

Bosatt i Kristiansund. Ansatt som serviceansvarlig i Bohus. Nestleder i Negotia Ung. Vara til styret i avdeling Nordmøre og Romsdal.

– Påvirkning i arbeidshverdagen er en viktig motivasjon for meg. Ved å ta tillitsverv øker jeg også min egen kompetanse. Jeg bringer forhåpentlig med meg noen nye måter å tenke rekruttering og synlighet på.


Varamedlem ansatte (fungerende)– Unni Sundland (54)

Bosatt i Skedsmo. Lang fartstid i Negotia og fra tidligere Kommunikasjonsforbundet. Nå ansatt som utviklingskonsulent.

– Det er selvsagt viktig å ha ansattrepresentanter i Negotias forbundsstyre. Det er vår mulighet til å påvirke både det som handler om ansattes hverdag i forbundet, og hvordan vi følger opp målene på vegne av medlemmene.