Notabene

Vårens regionsmøter

April er måneden for de årlige regionsmøtene i Negotia. Programmet i år blir preget av diskusjon om forbundets faglige prioriteringer.

I fjor gjorde NTNU en studie på oppdrag fra Negotia, om hvilken betydning samarbeid og ledelse har for motivasjon og resultater i arbeidslivet. Rapporten og funnene fra studien legges fram til diskusjon på møtene. Det samme gjelder forbundets politiske plattform som beskriver langsiktige strategier og mål for organisasjonen.

Regionsmøtene er også arena for gjennomgang av aktuelle saker forbundsstyret og administrasjonen jobber med. Her vil de fem fokusområdene kompetanse, medbestemmelse, tariffrettigheter, bransje-satsing og medlemsvekst settes under lupen.

Regionene velger dessuten delegater til forbundets landsmøte i november.

Det er i alt sju regioner. Seks av dem dekker lokalavdelingene i hver sine geografiske områder – Oslo, Sør, Øst, Vest, Midt og Nord. Den siste har betegnelsen Landsomfattende- og konsernavdelinger, med forkortelsen LKA.

Regionsmøtene samler totalt rundt 250 deltakere. De som deltar er tillitsvalgte fra medlemsklubber og avdelinger i nedslagsfeltene til hver av regionene.

Årets møter arrangeres over to helger:

  • Region Oslo, Øst, Nord og LKA: 17.-19. april

  • Region Midt, Sør og Vest: 24.-26. april

I likhet med i fjor har tre regioner møte samtidig på samme sted også nå i 2020. Denne gangen gjelder dette Midt, Sør og Vest, som har lagt fellesarrangementet til Molde helgen 24. til 26. april. Regionene Øst og Oslo holder også fellesmøte på Hankø, mens Nord skal til Harstad og LKA til Sandefjord.